MASSAGE & BEHANDLINGAR


Här hittar du behandlingar som släpper på spänningar i både kropp och sinne och lindrar smärta. Beröring frisätter oxytocin, vårt kroppsegna må-bra-hormon som gör oss lugna och får oss att varva ner. Här kan du läsa mer om de positiva effekterna av massage samt få information om när en massagebehandling ska undvikas.

Läs mer om våra behandlingar nedan och klicka här för att läsa mer om vårt team.
Håll utkik på Instagram och Facebook för aktuella erbjudanden.
Bokningskalendern med lediga tider hittar du längst ner på sidan samt via appen Wondr.

ANDNINGSTERAPI (LOTORPSMETODEN) – ELEVBEHANDLING
Första besöket 90 min • 500 kr (ord. pris 950 kr)
Återbesök 60 min • 400 kr
(ord. pris 700 kr)Andningterapi enligt Lotorpsmetoden är en massagebehandling som mjukar upp och ökar rörligheten runt bröstkorgen samt övningar för att hitta en bra andningsteknik. Behandlingen ger en djupare andning där lungornas hela kapacitet används och syresättningen ökar. Många upplever en omedelbar förbättring redan efter första behandlingen. Vid första besöket får du med dig övningar för rygg och bröstkorg samt andningsövningar.

Lotorpsmetoden är en effektiv metod för att behandla andningsrelaterade problem, exempelvis:

  • Astma och astmaliknande besvär
  • Tryck över bröstet och svårt att få luft vid stress, fysisk ansträngning och panikångest
  • Svår hosta och slembildning
  • Doftallergier
  • KOL
  • Andningsrelaterade besvär vid postcovid

OM ANDNING
Vi andas med hjälp av ett flertal muskler i bröstkorg, rygg och mage. Ett bra andningsmönster bygger på att dessa muskler samverkar på ett effektivt sätt. Många som lider av ovanstående besvär har en hög och snabb andning som innebär att andningsmusklerna utnyttjas dåligt och vilket leder till att de blir stela och orörliga. När förmågan att andas ut försämras töms inte lungorna på gammal luft och slaggprodukter såsom koldioxid blir kvar i kroppen. Resultatet blir att syreinnehållet i luften i lungorna blir sämre vilket i sin tur skapar andra problem i kroppen.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Ellie Andersson
ellie@tinytree.se
0735 – 35 35 73 (sms)


KOPPNING – ELEVBEHANDLING
60 min  •  350 kr
(Ord. pris 700 kr)

Koppning används bland annat inom Traditionell Kinesisk Medicin och är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling. Behandlingen är effektiv vid olika typer av smärttillstånd som träningsvärk eller led- och muskelsmärta, vid mag- och tarmproblematik samt vid dålig cirkulation i hud och underliggande vävnad. Koppning används också för att stimulera akupunkturpunkter och dess och associerade organ. 

Kopparna skapar ett vakuum, ett undertryck, som ökar blodcirkulationen och flödet av lymfa vilket påskyndar läkningsprocessen vid skador och förbättrar borttransporten av slaggprodukter.

Koppningsmassage kan även användas som behandling av celluliter och bör då utföras som en kur på minst fyra tillfällen.

Koppning utförs antingen dynamiskt med flödande rörelser över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling där kopparna sitter kvar i 10 – 15 minuter. Det kan uppstå märken på huden där kopparna suttit, dessa försvinner efter några dagar.

OBS! Meddela mig vilken typ av besvär du söker för när du bokar din tid, via mail till: ellie@tinytree.se

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Ellie Andersson
ellie@tinytree.se
0735 – 35 35 73 (sms)

Denna behandling passar inte dig som äter blodförtunnande, är gravid, lider av hjärt- och kärlsjukdomar, blödarsjuka, åderbrock, hudsjukdomar, har tumörer eller är under pågående cancerbehandling.


REST & RESTORE MASSAGE
75 min    850 kr
90 min    990 kr

En djupavslappnande helkroppsbehandling med element hämtade från Restorative Yoga, såsom värme och tyngd.  Med en känsla av att bli hållen når du en djup vila där kroppen kan släppa på stress och spänningar. Behandlingen påverkar hela kroppen och är både smärtstillande och rogivande.

Massagen utförs med långsamma, mjuka strykningar och lätta tryck. Under behandlingen används olja, du väljer mellan doftfri eller en olja med värmande/avslappnade egenskaper.

Vid 90 minuters behandling ingår händer, fötter, ansikte och skalp, vid 75 minuter väljer du något av dessa områden.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Ellie Andersson
ellie@tinytree.se
0735 – 35 35 73 (sms)


KLASSISK SVENSK MASSAGE
60 min    700 kr

En terapeutisk och djupgående massage som minskar spänningar i muskler och lindrar smärttillstånd. 

Klassisk massage är effektivt mot exempelvis ryggvärk, smärta i nacke och axlar, ländryggsbesvär, ischias och arbets- eller idrottsrelaterade besvär. Du kan välja mellan helkropp (60 min), halvkropp (45 min) eller del av kroppen (30 – 60 min) beroende på dina behov.

Massagen utförs med handfasta grepp och stretchmoment. Du får även rådgivning om träning och stretching om du önskar.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Ellie Andersson
ellie@tinytree.se
0735 – 35 35 73 (sms)


ROSENMETODEN
60 min   700 kr

Rosenmetoden är en mjuk och varsam kroppsbehandling som syftar till att lösa upp muskelspänningar som begränsar oss, både fysiskt och känslomässigt.  

Kontakten och medvetenheten om våra spänningar ger oss möjlighet att släppa taget om dom. Detta bidrar till avspänning, ökad kroppskännedom och medvetenhet om kopplingen mellan kropp, känslor och tankar. 

Marion Rosen – grundaren av metoden – kallade metoden för ”massage för själen”. Jag tycker det är ett passande namn och det vägleder mig i mina behandlingar. 

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Åsa Hummel
asa.hummel@tinytree.se
073 – 200 17 02 (smsa eller ring)


AYURVEDISK HUVUD- OCH ANSIKTSMASSAGE
60 min  •  700 kr

Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage som lösgör och förebygger blockeringar i kroppen och ger avspänning och avslappning. 

Denna massage lugnar nervsystemet och är välgörande för dig som känner dig stressad, lider av utmattning eller bara vill få en skön stund. Tillförseln av vital näring och syre ökar och utrensning av slaggprodukter främjas vilket bl.a hjälper till att ge ansiktet sin naturliga vitalitet tillbaka. En djupt avslappnande massage.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Åsa Hummel
asa.hummel@tinytree.se
073 – 200 17 02 (smsa eller ring)


AVSPÄNNINGSMASSAGE
60 min   650 kr

Vårt behov av avspänning är stort idag. Regelbunden (avspännings)massage är ett bra sätt att gå ner i varv och lära kroppen att hitta tillbaka till ett naturligt avslappnat tillstånd där nervsystemet lugnas. 

Alla mår bra av denna mjuka massage och den passar särskilt dig som känner stress eller lider av utmattning.

I den här behandlingen arbetar jag främst på rygg, nacke och ansikte. 

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Åsa Hummel
asa.hummel@tinytree.se
073 – 200 17 02 (smsa eller ring)


REIKI
30 min   •  450 kr

60 min     700 kr 

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi”och är en 1000 år gammal stressreducerande behandlingsmetod med ett ursprung från Japan.

Reiki balanserar energin i kroppen och aktiverar och stimulerar kroppens självläkningsförmåga. Behandlingen har goda resultat vid smärta, ångest, oro, stress och utbrändhet.

Under behandlingen ligger klienten fullt påklädd på en behandlingsbänk. Behandlaren lägger mjukt händerna på eller strax utanför olika delar av kroppen.

Reiki är godkänt som förebyggande och rehabiliterande friskvård av Skatteverket. 

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Åsa Åkerblom
asa.akerblom@tinytree.se
070 – 8676508 (smsa eller ring)


HOLISTISK MASSAGE & BODYWORK 
60min  •  900 kr
90min  •  1110 kr


En meditativ stund som tar dig in i en djup avslappning. Långa medvetna strykningar över hela kroppen lugnar nervsystemet, där det finns plats för läkning. Med intuition, omsorg och närvaro lyssnar vi på kroppen för att närma oss spänningar på ett icke påträngande sätt. Behandlingen bjuder in till att bli hållen och vaggad, du får slappna av och andas ut. Var öppen för att möta dig själv i det som är för att välkomna ett lättare och friare varande.

*Behandlingens filosofi grundar sig i Esalen Massage & bodywork. Den utövas med tryck och vaggningnar över lakan och till stor del med mandelolja på hud. mottagaren bjuds in till att vara avklädd under lakan som taktfullt används omsvepandes för att skapa förtroende och bekvämlighet. 

Vill du vara iklädd mjuka kläder och/eller inte vill ha olja på hud genomför vi sessionen med harmoniska vaggningar för att bla ge luft i kropp och leder.

Vårt möte inleds med samtal som kan variera i tid beroende på dina önskningar och behov. Samtalet har en somatisk fokus på dina kroppsförnimmelser och situation.

En 90 min session kan inkludera ca 15 min samtal och 75 min på bänk. Lika för 60 minuters sessionen, vilket mer riktar sig för återbesök alt specifikt önskemål av behandling.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Lina Persson
lina@tinytree.se


MEDITATIV GRAVIDMASSAGE
60 min • 850 kr 

En helkroppsbehandling med fokus på att harmonisera nervsystemet och samtidigt lindra spänningar. En inbjudan för dig att lyssna inåt, vara närvarande och nå fullständig avkoppling för båda.

Massagen utförs sidoliggande, över lakan och med olja på hud. Du blir taktfullt insvept i lakan och filtar. Din stund att slappna av och andas ut. Behandlingen grundas i filosofin Esalen Massage & Bodywork.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Lina Persson
lina@tinytree.se


TERAPEUTISK GRAVIDMASSAGE
75 min  • 900 kr 

En terapeutisk behandling som utgår från dina behov och symptom i stunden. Vi undersöker, behandlar och du får övningar att ta med hem för underhåll.

Massagen utförs med gravidkudde på massagebänk, över lakan och med olja på hud.

Vid förstagångsbesök kan samtal och behandling ta 50/50 av tiden.

Jag välkomnar även partners vid önskemål att komma med på en session för att lära ut hur hen kan hjälpa till hemma med massage under graviditeten.

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Lina Persson
lina@tinytree.se


ENERGITERAPI
60 min  •  600 kr
30 min  •  250 kr (Endast prova på)

En behandling för dig som vill ha större tillgång till din personliga energi. Enligt energiterapin kan obearbetade händelser som t ex sorg, ilska och frustration blockera vårt energisystem och hindrar oss från att leva ett liv i vår fulla kraft.

Under behandlingen arbetar vi med hela energi­kroppen inklusive chakror, haralinjen och aurans alla nivåer för att du ska få en så effektiv utrensning av gammal stagnerad energi som möjligt. Efter behandlingen känner du dig friare och mer harmonisk och kan se framtiden an med glädje, förväntan och tillförsikt. 

Mottagning vid bokning via bokningssystemet nedan eller kontakta:
Susanne Mattsson
susanne@tinytree.se
0725–11 00 08 (smsa eller ring)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.