KLASSER

Samtliga ordinarie klasser på schemat är öppna klasser vilket innebär att drop-in och ditt yogakort gäller. Läs mer om klasserna genom att välja i menyn och boka din plats till våra öppna klasser via vårt bokningssystem.


HATHA YOGA
Hatha är grunden till all fysisk yoga. Det är en dynamisk form av yoga där positionerna (asanas) hålls en stund vilket ger dig möjlighet att utforska och vara när­varande i kroppen med hjälp av andetaget. Du får bygga styrka och stabilitet såväl som flexibilitet och balans i kropp och sinne.

Klasserna kan vara mer kraftfulla eller mjuka och lugna, de innehåller traditionella solhälsningar, stående, sittande och liggande positioner och avslutas med en stunds avslappning – Savasana. 


VINYASA
Vinyasa bygger på Hathayoga med skillnaden att i en vinyasa­klass länkas rörelserna samman till ett kraftfullt
flöde där andetaget får styra rörelserna. Ett andetag – en rörelse. Jämfört med en Hathaklass kan Vinyasa upplevas som lite snabbare i tempo.

Klasserna kan ha inslag av statiska positioner, de kan även innehålla inversioner, balanser och andra lekfulla positioner och de avslutas med en stunds avslappning i Savasana. 


YIN YOGA
Den här terapeutiska yogaformen stretchar bindväv, ligament och leder vilket syftar till att öka flexibilitet och rörlighet samtidigt som kroppens inre organ stimuleras och slaggprodukter rensas ut. Ett meditativt tillstånd infinner sig ofta och du får uppleva en djup avslappning. 

Positionerna utförs främst sittandes eller liggandes och hålls passivt och i stillhet under flera minuter. Yinyoga passar alla och är perfekt för dig som känner dig stel eller som komplement till annan fysisk träning. 


RESTORATIVE YOGA
Essensen av Restorative Yoga är återhämtning och återuppbyggnad. Genom de vilande positionerna skapas förutsättningar för kroppen, nervsystemet och sinnet att slappna av. Under tillståndet av djup vila får den fysiska kroppen möjlighet att återhämta sig, läkas och repareras ända in på cellnivå. Sinnet får en välbehövd chans att vila från intryck.

Positionerna utförs i stillhet och total tystnad. Kroppen stöttas av av props, som bolsters, filtar och klossar. 


MINDFULNESS & MEDITATION
Meditation och mindfulness är verktyg som gör att du på ett tryggare och stabilare sätt kan möta livets framgångar och motgångar.

Att meditera hjälper dig att finna ett större lugn och harmoni, och hjälper dig även att bli mer fokuserad och få ökad energi. Forskning har visat att daglig meditation ökar välbefinnandet, minskar stress, förbättrar sömnen och stärker immunförsvaret.


KUNDALINI 
En kundaliniklass kan vara mjuk med fokus på avslappning eller mer dynamisk och stärkande. Klasserna innehåller pranayama (andningsövningar), rörelser och meditation, ofta med ett mantra. Vi fokuserar inåt och blir medvetna om våra tankar och känslors påverkan. 

Teknikerna syftar till att lättare hantera stress och få balans i tillvaron. Kundalini­yoga kan utföras av alla, både nybörjare och vana yogisar.


PRANAYAMA 
Pranayama betyder kontroll – eller expansion – av livskraft.
Genom olika andningsövningar förbättrar vi förmågan att komma i kontakt med, och kontrollera, vår livsenergi. 

Precis som vilken muskel som helst kan vi också stärka och förbättra musklerna som styr andningen, ett väl fungerande andningsmönster och en tränad andningsmuskulatur stöttar andra muskler i kroppen såväl som det mentala välbefinnandet.


YOGA NIDRA 
Yoga Nidra betyder yogisk sömn och utförs liggande. Genom en guidad kroppsskanning kommer du till ro och du får uppleva en djup avslappning där medvetandet är vaket medan kroppen vilar.


TERAPEUTISK YOGA 
Den här yogaformen syftar till att bryta ohälsosamma rörelsemönster och spänningsmönster. Rörelserna är mycket mjuka och långsamma. Fokus ligger på att läka och balansera nervsystemet, släppa på fysiska spänningar, stimulera hjärnan samt förbättra hållningen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.