JESSICA

Välkommen till yummie yin med mig! Jag är intresserad av personlig utveckling, spiritualitet i olika former, skapande och uttryck, natur och hållbarhet – inklusive inre och yttre välmående. Efter att ha haft yoga och meditation i olika former som verktyg i över femton år, valde jag att även bli lärare. Jag fastande för yinyogan, då min mission är att stärka yin-energin i världen. Den feminina yin-principen behövs i vårt samhälle som tenderar att vara obalanserad med för mycket yang-energi, ibland med stress och ohälsa som konsekvenser.

 

Jag ser det som att kroppen är din lärare och att jag är din guide i praktiken. Att bli medveten och uppmärksam på kroppens behov och önskningar skapar ringar på vattnet i ditt liv utanför mattan. En fin effekt kan vara att lättare stå i din kraft, autenticitet och ditt flöde. Jag tycker om att tematiska klasserna och variera musiken, för att skapa en trygg och varm känsla för att du lättare ska komma i kontakt med det som finns inom dig. Ibland bjuder jag även in lite flödande yang-energi om det känns som att det behövs.

 

Denna lugna yogaform passar verkligen ALLA och är ett fantastiskt komplement till aktiv träning eller för att ”vara” mer med dig själv istället för att ”göra” en stund. Ett sätt att ”hämta hem” dig själv. Vi är länge i positionerna och skapar därmed en ökad närvaro och en välgörande stillhet. Den är skonsam, släpper på spänningar och ökar din rörlighet och smidighet. Yinyoga når det som är runt omkring dina muskler; leder, ligament, bindväv, inre organ och nervsystem. Grunden till yinyoga är traditionell kinesisk medicin. Genom positionerna kommer du åt meridianer i kroppen, där din qi/chi (livskraft) flyter. Meridianerna är kopplade till organen och genom övningarna balanserar vi kroppen. 

 
Jag valde att utbilda mig inom ”Embodied Yin”, en form av förkroppsligad yin med meditativa inslag, andningstekniker, mantran och med utgångspunkt i shaiva-tantrisk filosofi. Den är väldigt tillåtande. Använd hellre för många props än för få, för att inte utmana kroppen för mycket. Känn efter och justera eventuellt under tiden. Vi landar i mellanrummen mellan positionerna, där du bjuds in till fri rörelse där din kropp får bestämma helt själv – utifrån ditt här och nu. 

 

Jessica, yin_within_you (Facebook och Instagram).

Utbildning:  Embodied Yin Yoga, 200 h

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.