ELLIE

Med mitt intresse för teknik, anatomi och forskning får du, under en Hatha-klass, ta del av mekanismerna bakom praktiken och lyssna till förklaringar om varför något ska ske och hur. Det gör det svårt att låta tankarna vandra iväg när du måste fokusera på vad din stortåled gör eller varför du ska aktivera lårmuskeln. Du får en chans att landa här och nu i din egen kropp och stilla ditt sinne.

Med egna erfarenheter av utmattning och utbrändhet har jag fått en djup förståelse för hur stress påverkar en människa och vill stötta andra till att hitta en stabil grund att stå på när det stormar. De lugnare yogaformerna som minskar stressnivån, Yin och Restorative, utförda i stillhet har blivit allt mer intressanta och givande att undervisa i. 

Fascinationen för hur nervsystemet, hjärnan och kroppen fungerar kommer ur en aldrig sinande nyfikenhet och jag vill dela med mig av små lifehacks och tips som är användbara även i livet utanför yogamattan.

Mina klasser avslutas ofta med massage när tid finns –  jag själv älskar beröring och den oxytocin-dusch det ger! Men självklart väljer du om du vill avstå för att istället vila i stillhet.

Jag är utbildad vid Yogayama i Stockholm.

 

KURSER & KLASSER
Nybörjaryoga – Yoga Roots
Hatha
Yin/Nidra
Restorative yoga