YOGA ROOTS NYBÖRJARKURS

YOGA ROOTS – VÅRTERMIN

KURS FÖR NYBÖRJARE / BEGINNERS COURSE (sv/eng)

Hatha yoga är grunden till all fysisk yoga. Det är en dynamisk form av yoga som bygger styrka och stabiltet samt ökar flexibilitet i kropp och sinne. Med en kombination av rörelser och statiska positioner (asanas) som hålls en stund får du möjlighet att utforska och vara när­varande i positionerna med hjälp av andetaget. Du får både muntliga och fysiska assisteringar där läraren visar och hjälper dig att hitta in i positionerna. Varje klass innehåller stående, sittande och liggande positioner och avslutas med en stunds vila.

Du får lära dig grunderna i traditionell Hatha-yoga. Vi går igenom de vanligaste positionerna och du får en förståelse för hur de utförs på ett säkert sätt. Du får en introduktion till meditation, andningsteknik och yogafilosofi. Klasserna är avslappnade och det finns utrymme för frågor samt möjlighet att individanpassa din yoga till din kropp och nivå, oavsett erfarenhet. Kursen passar dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i Hatha yoga, men också dig som som är van yogi och vill fördjupa dig i din yogapraktik.

Kursen leds av Ellie som undervisar med humor, värme och stor detaljrikedom. Med hennes stora intresse för teknik, anatomi och forskning får du ta del av mekanismerna bakom praktiken. Du guidas in i din egen kropp och får en chans att landa här och nu.

Du får ett 5 ggr-klippkort som gäller på våra öppna klasser samt kursmaterial så att du kan fördjupa dig, repetera och praktisera hemma. Missar du några tillfällen är du välkommen att ta igen dem antingen vid nästa kurstillfälle eller på den andra klassen under samma vecka då de följer samma upplägg. 

TISDAGAR: 18.15 – 19.30
STARTDATUM: 12 januari
TORSDAGAR: 17.15 – 18.30
STARTDATUM: 14 januari
PRIS: 1.750kr för 10 tillfällen. På köpet får du ett 5 ggr-klippkort som gäller på våra öppna klasser.

Lärare: Ellie Andersson

Vecka 2: Kurstillfälle 1 – Nedåtgående Hund
Vecka 3: Kurstillfälle 2 – Solhälsning A
Vecka 4: Kurstillfälle 3 – Solhälsning B
Vecka 5: Kurstillfälle 4 – Höfter
Vecka 6: Kurstillfälle 5 – Balans
Vecka 7: Kurstillfälle 6 – Rotationer
Vecka 8: Kurstillfälle 7 – Framåtfällningar
Vecka 9: UPPHÅLL SPORTLOV
Vecka 10: Kurstillfälle 8 – Bål & Rygg
Vecka 11: Kurstillfälle 9 – Bakåtböjningar
Vecka 12: Kurstillfälle 10 – Inversioner

 

STARTDATUM: 6 april
ENDAST TISDAGAR:
18.15 – 19.30
PRIS: 1.750kr för 10 tillfällen. På köpet får du ett 5 ggr-klippkort som gäller på våra öppna klasser.

Lärare: Ellie Andersson

Vecka 14: Kurstillfälle 1 – Nedåtgående Hund
Vecka 15: Kurstillfälle 2 – Solhälsning A
Vecka 16: Kurstillfälle 3 – Solhälsning B
Vecka 17: Kurstillfälle 4 – Höfter
Vecka 18: Kurstillfälle 5 – Balans
Vecka 19: Kurstillfälle 6 – Rotationer
Vecka 20: Kurstillfälle 7 – Framåtfällningar
Vecka 21: Kurstillfälle 8 – Bål & Rygg
Vecka 22: Kurstillfälle 9 – Bakåtböjningar
Vecka 23: Kurstillfälle 10 – Inversioner

Avgiften är ej återbeta

Avgiften är ej återbetalningsbar men du kan överlåta platsen till någon annan. Du får endast avgiften i retur mot uppvisande av läkarintyg. Vid färre än 4 deltagare blir kursen inställd och du får kursavgiften i retur. Du deltar i kursen under eget ansvar för din fysiska och mentala hälsa. Tiny Tree kan inte hållas ansvarig för ev skador eller händelser som skulle kunna uppstå under kursens gång. Vid Force Majeure återbetalas ej kursavgiften. Missade kurstillfällen kan tas igen på i samband med nästa kursomgång.