YOGA ROOTS SOMMARKURS

YOGA ROOTS – SOMMARKURS

KURS FÖR NYBÖRJARE 

Hatha yoga är grunden till all fysisk yoga. Det är en dynamisk form av yoga som bygger styrka och stabiltet samt ökar flexibilitet i kropp och sinne. Med en kombination av rörelser och statiska positioner (asanas) som hålls en stund får du möjlighet att utforska och vara när­varande i positionerna med hjälp av andetaget. Du får både muntliga och fysiska assisteringar där läraren visar och hjälper dig att hitta in i positionerna. Varje klass innehåller stående, sittande och liggande positioner och avslutas med en stunds vila.

Du får lära dig grunderna i traditionell Hatha-yoga. Vi går igenom de vanligaste positionerna och du får en förståelse för hur de utförs på ett säkert sätt. Du får en introduktion till meditation, andningsteknik och yogafilosofi. Klasserna är avslappnade och det finns utrymme för frågor samt möjlighet att individanpassa din yoga till din kropp och nivå, oavsett erfarenhet. Kursen passar dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i Hatha yoga, men också dig som som är van yogi och vill fördjupa dig i din yogapraktik.

Kursen leds av Ellie som undervisar med humor, värme och stor detaljrikedom. Med hennes stora intresse för teknik, anatomi och forskning får du ta del av mekanismerna bakom praktiken. Du guidas in i din egen kropp och får en chans att landa här och nu.

Du får kursmaterial så att du kan fördjupa dig, repetera och praktisera hemma. Du har möjlighet att ta igen upp till två missade tillfällen på våra öppna klasser (efter kursens slut) eller på nästkommande kurs beroende på situationen med Covid-19. 

Denna kurs är komprimerad under sommaren och pågår under ca 3 veckor med start tisdag 15/6 med uppehåll under midsommarhelgen, söndag den 27/6.

STARTDATUM: Tisdag 15 juni
TISDAGAR: 18.15 – 19.30
TORSDAGAR: 17.15 – 18.30
SÖNDAGAR: 17.15 – 18.30 (uppehåll 27/6)

PRIS: 1.750kr för 10 tillfällen.
Lärare: Ellie Andersson

Tisdag 15/6: Kurstillfälle 1
Torsdag 17/6: Kurstillfälle 2
Söndag 20/6: Kurstillfälle 3
Tisdag 22/6: Kurstillfälle 4
Torsdag 24/6: Kurstillfälle 5
Söndag 27/6: Uppehåll midsommar
Tisdag 29/6: Kurstillfälle 6
Torsdag 1/7: Kurstillfälle 7
Söndag 4/7: Kurstillfälle 8
Tisdag 6/7: Kurstillfälle 9
Torsdag 8/7: Kurstillfälle 10

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.