HATHA YOGA
Hatha är grunden till all fysisk yoga. Det är en dynamisk form av yoga där positionerna (asanas) hålls en stund vilket ger dig möjlighet att utforska och vara när­varande i positionerna med hjälp av andetaget. Du får både muntliga och fysiska assisteringar där läraren visar och hjälper dig att hitta in i positionerna.

Ha betyder sol och Tha betyder måne, vilket står för att balansera aktivitet och vila, hetta och kyla, stress och avslappning. Du får bygga styrka och stabilitet såväl som flexibilitet och balans i kropp och sinne.

Klasserna kan vara mer kraftfulla eller mjuka och lugna, de innehåller traditionella solhälsningar, stående, sittande och liggande positioner och avslutas med en stunds avslappning – Savasana. Du kan välja bland tre olika stilar: Soft Hatha som är en mjuk och inkännande klass, Strong Hatha där vi främst jobbar med styrka och stabilitet samt Hatha Flow / Vinyasa som är en mer flödande klass där andetaget styr rörelserna.

VINYASA
Vinyasa är sanskrit och betyder ungefär “att placera i en viss ordning”. I en vinyasa-klass innebär det att rörelserna länkas samman och vävs ihop i ett kraftfullt flöde där andetaget styr rörelserna. Ett andetag – en rörelse. Du får både muntliga och fysiska assisteringar där läraren visar och hjälper dig att hitta in i positionerna.

Klasserna kan ha inslag av statiska positioner, de kan även innehålla inversioner, balanser och andra lekfulla positioner och de avslutas alltid med en stunds avslappning – Savasana.

YIN YOGA
Den här terapeutiska yogaformen ger en mjuk stretch för bindväv, ligament och leder som syftar till att öka flexibilitet och rörlighet samtidigt som kroppens inre organ stimuleras och slaggprodukter rensas ut. Ett meditativt tillstånd infinner sig ofta och du får uppleva en djup avslappning som lugnar nervsystemet och minskar stress. 

Positionerna utförs främst sittandes eller liggandes och hålls passivt och i stillhet under flera minuter för att bindväven ska få släppa taget i sin egen takt.

Yinyoga passar alla och är perfekt för dig som känner dig stel i kroppen eller som komplement till annan fysisk träning. 

RESTORATIVE YOGA
Essensen av Restorative Yoga är återhämtning och återuppbyggnad. Genom de vilande positionerna skapas förutsättningar för kroppen, nervsystemet och sinnet att slappna av och återhämtas. Under tillståndet av djup vila får den fysiska kroppen möjlighet att återhämta sig, läkas och repareras ända in på cellnivå. Sinnet får en välbehövd chans att vila från intryck.

Positionerna utförs i stillhet och total tystnad. Kroppen stöttas av mängder av props, som bolsters, filtar och klossar. 

KUNDALINIYOGA
Kundaliniyoga är en kombination av kroppsställningar, andningsövningar, avslappning och mental träning. Övningarna är relativt lätta och kan göras av så gott som alla. I de flesta övningar kombineras rörelser med kraftfull andning vilket gör kundaliniyogan till en aktiv och dynamisk yogaform. I kundaliniyoga läggs stort fokus på den mentala och andliga delen av yoga och meditation och mantran har en stor plats.

Kroppen blir starkare, kroppsmedvetenheten större och andningen mera fullständig men framför allt är kundaliniyogan ett sätt att bemästra sinnet. Den mentala träningen skapar en ökad känslomässig balans i och med medvetenheten om känslornas förgänglighet och vår möjlighet att påverka dem. Vi stärker nervsystemet och kan på så sätt lättare och bättre hantera påfrestande situationer. Vi kan i högre utsträckning vara i kontakt med vårt inre och vara kärleksfulla både mot oss själva och andra.

Kundaliniyoga kallas ibland för hushållsyoga då den är anpassad till det västerländska samhället. Man lever inte för att utöva yoga utan yogan är ett verktyg för att ta sig genom livet på ett lättare sätt och för att motverka det moderna samhällets hälsorisker som stress och depression.

MINDFULNESS & MEDITATION
Meditation och mindfulness är ett verktyg som gör att du på ett tryggare och stabilare sätt kan möta livets både framgång och motgång.

Att meditera hjälper dig att finna ett större lugn och harmoni, och hjälper dig även att bli mer fokuserad och få ökad energi.

Forskning har visat att daglig meditation ökar ditt välbefinnande, minskar stress och gör att du sover bättre och stärker ditt immunförsvar.

BARNYOGA
Mer info kommer inom kort.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.